Nu ik me bezig hou met me helemaal gooien in de wereld van fotografie ben ik me wat meer aan het focussen op straatfotografie. Dat onderwerp interesseert me het meeste. Het advies van fotografen is dat een beginner zich het beste kan richten op een onderdeel van fotografie om daarmee zijn camera en fotografie een beetje te leren kennen.

Een tijd geleden kwam ik een boek tegen van Vivian Maier. Haar foto’s werden per ongeluk ontdekt. Ik vind deze vorm van fotografie erg inspirerend.

Tram Antwerpen

Omdat we de afgelopen week in Antwerpen waren ben ik maar meteen aan het experimenteren geslagen. Een straatshot in Antwerpen met twee trams die passeren. Ik vind dit een fijne foto omdat er een soort van ingewikkeld lijnenspel op staat. De ronde lijnen van de trams en bedrading en de rechte lijnen van de huizen.

Maar wat de foto afmaakt voor mij zijn de mensen die er op staan. Ze zijn in beweging en volgen eigenlijk de lijnen die ik zojuist benoemde.

Een straatfoto moet eigenlijk een verhaal vertellen, of jou een reden geven om een verhaal te bedenken. Dat is wat mij ook aanspreekt in dergelijke foto’s. Wat beweegt deze mensen. Waar gaat de vrouw op de fiets naar toe? Wat ziet de man in de tram die op zijn telefoon kijkt? Dat soort zaken vertellen het verhaal wat je eigenlijk zelf kunt vertellen.

Straatfotografie in zwart-wit

Misschien is de foto wat druk, dat is de reden van zwart-wit. Hiervoor heb ik een preset in Lightroom gebruikt. Daarover later wellicht meer.

Ik heb nog een tweede foto, deze was niet helemaal naar mijn zin, dat heeft vooral te maken met de huizen die uit balans lijken…

tramlijn 4 Antwerpen

Ik ben benieuwd wat jij van de foto’s vindt!

 
Ontdek Antwerpen
Download dit gratis eboek met leuke insider tips voor je bezoek aan Antwerpen!

Ja, Graag opsturen!