Tanguy Ottomer - 't Stad van vroeger - Antwerpen

Tanguy Ottomer – ’t Stad van vroeger

Tanguy Ottomer is hier in Nederland waarschijnlijk niet zo bekend, in Antwerpen is dat wel anders. Hij is ‘beroepsantwerpenaar’ en gidst een ieder die dat maar wil door zijn favoriete stad.

Naast zijn werk als stadsgids schrijft hij ook boeken. Onlangs kreeg ik zijn nieuwe boek in handen; ’t Stad van vroeger.

't Stad van vroeger deel 2, verdwenen parels - Tanguy Ottomer

’t Stad van vroeger deel 2, verdwenen parels – Tanguy Ottomer

Ik ben liefhebber van geschiedenis, van de stad Antwerpen en ik hou van oude foto’s. Dit komt allemaal samen in dit fraaie boek wat vol staat met oude foto’s van bekende en minder bekende plekken in Antwerpen.

De geschiedenis van de havenstad Antwerpen

Maar het wordt nog beter. Het boek staat vol met beschrijvingen en verhalen. Hoe is de stad geworden zoals het nu is? Tanguy weet de juiste plekken, kan zijn passie voor deze stad prachtig vertolken en weet je mee te voeren in de geschiedenis van deze havenstad die we misschien alleen maar kennen van de winkels op de Meir.

In zijn voorwoord dankt Tanguy zijn grootmoeder, zijn Bomma. “Zonder mijn Bomma zou ik nu geen ‘beroeps-Antwerpenaar’ zijn – De beste Job ter wereld!”

foto uit het boek t stad van vroeger

foto uit het boek ’t stad van vroeger

Het lijkt geen moeite te kosten…

Daarna sleept hij ons mee door het Zuidstation, over de groene Groenplaats en langs het Tolhuis. Allemaal plekken die nu niet meer in de oude glorie bestaan, maar waar hij van wanten weet om je mee te nemen naar vroeger tijden.

Tanguy weet ongelooflijk veel en schrijft zo gemakkelijk dat het lijkt alsof het hem geen moeite heeft gekost al deze informatie te vinden.

Of je nu regelmatig en graag in Antwerpen komt, of dat je gewoon van geschiedenis houdt, dit boek is een echte aanrader.

Ik kijk in ieder geval al uit naar het volgende exemplaar van de ‘verdwenen parels van Antwerpen’, want dat er nog veel meer te vinden zijn dat is wel duidelijk!

Dit boek is te koop via Managementboek.nl voor 19,95.

 
Op Stap met Meneer Simmering
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook  
Meld je hieronder aan en krijg
‘Op Stap met Meneer Simmering’ gratis in je mailbox!

Ontvang...
* exclusieve verhalen en fotografie...
* Gratis Ebook 5 Wandelroutes in Antwerpen!