Wandelen en een roadtrip in Noorwegen – Nieuwsbrief #24 [6 tips]

Mijn ouders gaan een paar maanden naar Noorwegen. Ze gaan vrijwilligerswerk doen. Leuk voor hen… Wij, mijn oudste twee en ik, hadden bedacht om ze daar te gaan opzoeken. Nu hebben we dat plan moeten laten varen, simpelweg omdat weg geen tijd hebben om deze enorme reis te maken.

Ze zitten namelijk in Honningsvag en dat is maar liefst ruim 3000 kilometer rijden. Dat, en de combinatie met het korte tijdsbestek wat we hebben is niet haalbaar. 3000 kilometer, dan zit je ook in Zuid-Spanje, en dan moet je nog terug.

Neemt niet weg dat ik deze nieuwsbrief wil besteden aan Noorwegen, een waanzinnig mooi, uitgestrekt land, waar ik zeker nog wél een keer naar toe gaan. Dus laten we maar vakantie voorpret hebben en kijken wat er allemaal voor moois is te vinden in Noorwegen. Deze keer met een prachtige vlog, twee fraaie artikelen van reisbloggers en een Give Away. Lees snel verder!

Wandelen in Noorwegen (Brenndalsbreen)

Lost in Norvana is de blog van Michelle die naar eigen zeggen verliefd is op Noorwegen en in dit blog is ze gaan wandelen in Noorwegen.
In de omgeving van Jostedalsbreen national park, nabij Loen, ligt de Brenndalsbreen. En in Noorwegen geldt de regel: als het bestaat, kun je er naartoe wandelen! Oké, dat bedenk ik net ter plekke, maar vaak is het wel waar. Laten we het meteen (…) Lees verder op:
https://lostinnorvana.nl/wandelen/brenndalsbreen/

Roadtrip door Noorwegen

Ook Leanne komt graag in Noorwegen. Zij maakte een roadtrip van 4500 kilometer door het land van Fjorden, watervallen en prachtige natuur.
Noorwegen is een van mijn favoriete Europese landen. Zeg je Noorwegen, dan zeg je natuur. Het is het land van de enorme watervallen, prachtige fjorden, uitdagende wandelingen en ruige bergketens.

In juli 2016 maakte ik in 3 weken tijd een rondreis door Zuid-Noorwegen. Hierbij bezocht ik de steden Oslo, Bergen en Stavanger, liep ik de hike naar de Trolltunga en de hike naar de Preekstoel, ging ik skiën in een zomerskigebied, bezocht ik meerdere watervallen en een gletsjer. Lees verder op:
https://www.meemetlee.nl/2020/06/route-3-weken-zuid-noorwegen-roadtrip.html

Vloggende bestemming: Noorwegen in beeld

Ga je liever mee op avontuur op beeld, kijk dan eens naar de vlog van de Vloggende bestemming. Met een omgebouwde Porsche gaat deze meneer, samen met een drone naar Noorwegen en komt daar een hoop moois tegen. Wat een avontuur!

Tips voor jouw reisblog: Hoe maak je een afgeschermd blog?

Natuurlijk kun je een reisblog maken die voor iedereen te lezen is, maar ik kan me voorstellen dat er ook situaties zijn waarin je vooral een afgeschermd reisblog wilt hebben.

Misschien wil je je blog alleen maar voor je naaste familie en vrienden schrijven, misschien vind je het helemaal niet nodig dat iedereen je op je naam kan vinden in Google en jou dan in vol ornaat ziet stuntelen op een skipiste.

Tenslotte kun je er ook voor kiezen om mensen ‘lekker’ te maken en een deel van je artikel te laten lezen en als ze verder willen lezen een wachtwoord te laten invoeren.

Redenen genoeg om voor een afgeschermde reisblog te kiezen. Lees verder op:
https://meneersimmering.nl/hoe-maak-je-een-afgeschermd-reisblog/

Je reisblog afgeschermd maken met een wachtwoord

Tips voor jouw reisblog: Hoe maak je een afgeschermd blog (2)?

Nog een artikel over ditzelfde onderwerp:
Wanneer je in je WordPress site een ‘inloggen voor leden’ wilt maken zijn er verschillende opties. De ‘Members’ plugin die je noemt is een hele degelijke basis plugin om mee te werken. Er zijn nog tal van Membership plugins en elk hebben ze hun eigen voor en na delen. Iets dat ze wel allemaal gemeen hebben is, dat er vanuit gegaan wordt dat ieder lig / gebruiker een eigen account krijgt als ‘leden login’. Lees verder op:

https://wphelpdesk.nl/vraag/pagina-beveiligen-met-wachtwoord/

Give Away: Boek – Altijd Noorwegen van Gertjan Zwier

Dit boek over Noorwegen is een aanrader. De schrijver kent het Noorden van Europa als zijn broekzak en neemt je in een fijne schrijfstijl mee op zijn avonturen in dit onmetelijke en nog steeds ongetemde land. Je kunt het kopen maar voor 1 lezer is het ook te winnen. Dat kan door mij een mail terug te sturen en antwoord te geven op de vraag: Wat vind je van mijn nieuwsbrief?

https://www.dezwerver.nl/altijd-noorwegen

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *