Vorige week schreef ik je al dat ik graag mijn fotocamera meeneem om foto’s te maken tijdens het wandelen. Een perfecte combinatie want juist met wandelen heb je zo goed de tijd om alles wat je ziet in je op te nemen en daar vervolgens mooie foto’s van te nemen.

Voordeel hiervan is dat je nog bewuster om je heen kijkt! Probeer het maar eens en echt bewust foto’s te gaan maken tijdens wandeltochten, bijvoorbeeld voor je blog. Nog een voordeel is dat je gelijk op een goede manier kunt nagenieten van je wandeltochten. Niet voor niets schrijf ik regelmatig op mijn blog over routes die ik gelopen heb en daarbij de fotografie van wat ik onderweg ben tegengekomen. Deze foto’s kun je ook vinden op mijn andere website, meneersimmering.nl.

Straatfotografie in Antwerpen

Marc Pennartz is straatfotograaf in Antwerpen. Een tijdje terug interviewde ik hem. Hij weet een mooie combinatie te leggen tussen wandelen en bijzondere straatfotografie. Binnenkort geeft hij weer een aantal workshops in Antwerpen, zodat je met hem mee op pad kunt.

Marc Pennartz, straatfotografie

Marc Pennartz, straatfotografie

Marc Pennartz toont zijn foto’s via de website straatfotograaf.be, maar eigenlijk hoort hij volgens hemzelf niet zozeer in een hokje: “Ik ben niet zo bezig met de vraag of iets straatfotografie is of niet, en ik heb nooit bewust voor…

https://overwandelen.nl/fotograaf-marc-pennartz-op-straat-he…

Fotowandelaar Lex vd Bosch

Lex van den Bosch combineert het wandelen en fotograferen en geeft daar dan ook weer cursussen in. De wandelroutes zijn te doen in Amsterdam (1-daags) maar ook bijvoorbeeld in Frankrijk en op Sicilië. Een mooie manier om je passies op verschillende terreinen bij elkaar te brengen.

https://www.fotowandelaars.nl/wandelen-en-fotograferen/

Fotografie wandeling in natuurgebieden in Noord-Brabant

Evelien woont in de buurt van de Regte heide en gaat daar regelmatig met een groepje enthousiastelingen op pad om fotografiewandelingen te maken. Ze doet dat dus niet alleen voor haarzelf. Ze wil het juist anderen ook leren.

Haar eigen foto’s laten al zien hoe mooi het is om in de vroege ochtend er opuit te gaan met je wandelschoenen aan en je fototoestel om je nek, maar voor haar is de smartphone ook helemaal prima. Als je er maar plezier aan beleeft!

https://www.fotografiewandeling.nl/

Wandeling voor fotografie voorbereiden

Fotograferen van mooie landschappen is alleen mogelijk door erop uit te gaan. Door de elementen op te zoeken beleef je niet alleen nieuwe avonturen, maar maak je ook de mooiste foto’s. Hoewel dit een ontzettend leuk idee is, schrikken mensen vaak wanneer ze aan de voorbereidingen denken.

Ook professionele fotografen staan hier enige tijd bij stil. Het zal je maar overkomen dat je eindelijk klaar staat en dan bedenk je ineens dat je iets belangrijks vergeten bent. Daarom hier een kleine “guide” die je op weg helpt om niks te vergeten!

https://kijkenziefotoschool.nl/wandeling-fotografie-voorbere…

Fijne kerstdagen!

Rest mij verder niets meer dan je een hele goede kerst te wensen. Geniet van de mensen om je heen, van de mensen die je lief hebt en vergeet niet om naast het lekkere eten ook zeker even naar buiten te gaan. Al ga je maar een half uurtje wandelen, het zal je goed doen! Tot volgende week…

Bjorn

 
Op Stap met Meneer Simmering
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook  
Meld je hieronder aan en krijg
‘Op Stap met Meneer Simmering’ gratis in je mailbox!

Ontvang...
* exclusieve verhalen en fotografie...
* Gratis Ebook 5 Wandelroutes in Antwerpen!