Wandelen in de Herfst 🍁 Over Wandelen #27

Het is herfst, dat kan volmondig gezegd worden. En dan gaan wandelen, euh? Ja, zeker!

Zal ik je wat vertellen? Juist in de herfst is wandelen heerlijk. Of het nu regent, de zon schijnt, waait, koud of warm is, nat of droog, je kunt volgens mij altijd wandelen.

Dat is ook de reden waarom ik deze nieuwsbrief opnieuw in het leven heb geroepen. Misschien dat jij me van Meneer Simmering kent en via een andere route je hebt aangemeld voor mijn updates… Daarom heb ik er een artikel over geschreven:

Bijna drie jaar geleden begon ik er mee, en nu wil ik het nog één keer proberen. Om mijn nieuwsbrief, Over Wandelen, nieuw leven in te blazen.

Het is grijs buiten en een beetje koud. Ik loop over onze dijk in Yerseke, een klein dorp aan de Oosterschelde. Het lijkt achter het raam maar saai om naar buiten te gaan. Toch besluit ik mijn jas aan te trekken. Ik doe een muts op mijn hoofd en stap de deur uit.

https://meneersimmering.nl/een-wandel-nieuwsbrief-nog-1-keer-proberen/

Elke week in Over Wandelen dus een artikel van eigen hand. Daarnaast elke week een goed, mooi of interessant wandelboek of -tijdschrift. Deze week is dat het boek ‘Weekend Weg Wandelgids – Claudia Straatmans’.

Weekend weg Wandelgids, Claudia Straatmans, uitgeverij Anthos

Weekend weg Wandelgids, Claudia Straatmans, uitgeverij Anthos

Claudia is hoofdredacteur van Nouveau en noemt zichzelf de wandelende hoofdredacteur. Ze heeft een fijn boekje geschreven met een veertigtal wandelingen en de daarbij horende hotels. Je kunt dan twee wandelingen lopen en een nacht verblijven in een fraai hotel. Ze laat het daarin niet na om bijzondere plekjes te vinden en te benoemen wat deze plekken bijzonder maakt.

Het boek is te koop bij bol.com of de lokale boekhandel via Libris of er gewoon zelf naar toe gaan natuurlijk! Lekker boek!

https://overwandelen.nl/wandelen-met-een-hoofdredacteur/

Er zijn veel prachtige wandelingen te bedenken in de herfst waarvan ze er bij keesmakers (waarbij kees voor kaas staat) een zevental op een rij hebben gezet. Daarnaast kun je er ook nog een paar mooie kaasrecepten ontdekken zodat je ook qua vulling van de maag aan je trekken komt.

Wat te denken van een kaassoep nadat je in het Groesbeekse bos bij Nijmegen de Mookerheide hebt bedwongen?

https://keesmakers.nl/blog/de-7-mooiste-herfstwandelingen-nederland/

Dat was het voor deze week. Volgende week weer meer wandelplezier!

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *