Vorige week was het precies twee jaar geleden dat ik werd geopereerd aan mijn hart. Elk jaar heb ik op dat moment even een soort realisatie dat ik heel veel geluk heb gehad.

Wandelen is enorm goed voor je hart en daarom wil ik deze week stil staan bij de positieve effecten van wandelen op je gezondheid. Gewoon omdat ik dankbaar ben gezond en fit te zijn. Elke dag te kunnen wandelen, bezig te kunnen zijn met deze nieuwsbrief en alles wat het leven leuk maakt!

Live your life
every day
With no regrets,
It ‘ll be worth it!
Het plezier van Wandelen

Ik schreef een artikel over het plezier van wandelen, het effect op je gezondheid, inclusief praktische tips waar je dan mee aan de slag kunt:

Wandelen is een heerlijke manier om je welzijn te verbeteren en actief te blijven. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of net begint, hier zijn enkele praktische tips om het meeste uit je wandelroutine te halen.

https://overwandelen.nl/het-plezier-van-wandelen-praktische-tips-voor-een-gezonde-wandelroutine/

Feiten en fabels over Wandelen

De hartstichting maakte een mooi artikel over 7 feiten en fabels die er hangen rondom wandelen:

Regelmatig een flink stuk wandelen kan helpen bij het afvallen. Maar waar is het goed voor en hoeveel calorieën verbrand je ermee? Op deze pagina zetten we 7 feiten en fabels op een rij. Neem ze door, trek je wandelschoenen aan en ga op pad!

https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/bewegen/afvallen-door-wandelen-7-feiten-en-fabels

Stap & Hap in Zuid-Limburg

Bij wandelen en gezondheid hoort ook gezond eten! In de Schinveldse bossen vind je Brasserie Heerlux die een wandeling van 7 of 12 kilometer combineert met een heerlijk gezond broodje door middel van het concept Stap & Hap. Brasserie Heerlux vind je in het Zuid-Limburgse Schinveld en voor nog geen 15 euro heb je een fijn wandelarrangement!

https://www.smart-market.nl/products/stapenhapschinveldsebossenbrasserieheerlux

Wandel je fit – boek

Instagram – Voeding leeft

Voeding Leeft is een organisatie die ook op Instagram aan de weg timmert om aandacht te vragen voor voeding en leefstijl. Wandelen past natuurlijk perfect in een gezonde leefstijl. Naast veel interessante berichten hebben ze ook een mooi E-boek met 25 recepten.

Voeding Leeft vergroot het bewustzijn over de impact van voeding en leefstijl. De kennis en ervaringen die we verzamelen door middel van onze programma’s delen wij als voorbeeld en inspiratie.

Wij zijn als organisatie continue in beweging en experimenteren binnen en buiten bestaande kaders. Niet alleen brengen wij deelnemers in beweging, ook blijven wij zelf onderzoeken.

https://www.instagram.com/voedingleeft/

Dit was het voor deze week. Wandel lekker, plan een leesmomentje om de artikelen die ik gaf te lezen en geniet vooral!

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!