parijs couleur locale, reisboek

parijs couleur locale, reisboek

Natuurlijk kun je bij je eerste bezoek aan Parijs niet om de Eiffeltoren, de Champs Elyssee en de Sacre Couer heen. Maar op een gegeven moment kom je toe aan het ontdekken van Parijs op een andere manier, op een andere laag. Berber en John Boom schreven een aantal jaar geleden een boekje waarin ze op zoek gingen naar het andere Parijs en onlangs verscheen een geupdate versie van Couleur Locale, Wandelen door onbekend Parijs.

Parijs, Couleur locale Wandelend door onbekend Parijs

Parijs, Couleur locale Wandelend door onbekend Parijs, John en Berber Boom

Geen Louvre of Arc de Triomphe, maar wel Parc des Buttes Chaumont, het Musée des Moulages en de Place d’Aligre. In hun ontdekkingstocht volgden ze de paden van Gustave Moreau, Honoré de Balzac, George Sand en andere beroemde Parijzenaars. Door hun gesprekken met bewoners, winkeliers, voorbijgangers en clochards weten ze de stad treffend te beschrijven én te verbeelden. Het boek bevat talloze prachtige aquarellen die door beiden zijn gemaakt.

Parijs, Couleur Locale

Parijs, couleur locale is het resultaat van wandelingen door het onontdekte Parijs, ver weg van de bekende hoogtepunten. Het neemt de lezer – in gedachten of ter plaatse – mee en laat hen op een andere manier genieten van deze fascinerende stad.

John Boom studeerde cultuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna hij als vierde generatie zijn vader opvolgde in het uitgeversvak. Een van zijn hobby’s was het schrijven en illustreren van reisverhalen. Berber Boom studeerde aan de Frederik Muller Academie en de kunstacademie. Ze heeft de tekst van Parijs, couleur locale geactualiseerd en aangevuld, en voegde ook illustraties van eigen hand toe.

Parijs, Couleur locale Wandelend door onbekend Parijs

Parijs, Couleur locale Wandelend door onbekend Parijs

Het boek is een heerlijke aanrader. Of je nu wel of niet op korte termijn naar PArijs gaat maakt niet eens uit. Het leest gewoon lekker weg alsof je zelf door de lichtstad aan het dwalen bent. John en Berber weten je te betoveren met hun aanstekelijke schrijfstijl!
De editie uit 2010 is overigens ook nog tweedehands te krijgen!

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!