De mooiste reisboeken van mei 2022 – Nieuwsbrief #25

De afgelopen twee weken werd ik lekker gemaakt met een hele serie geweldige reisboeken. Binnen twee weken al deze boeken lezen, dát gaat hem niet worden, maar ik wil twee boeken in deze nieuwsbrief alvast met je delen. Binnenkort kun je van ieder boek een uitgebreide review verwachten en wie weet geef ik er ook nog wel eens eentje weg. Stuk voor stuk heerlijke reisboeken om even in weg te dromen.

“When I read a good book, it’s like traveling the world without ever leaving my chair.”
Richard Peck

De Trein naar Tibet – Maja Wolny

Soms krijg je een pareltje opgestuurd. Een boek waarvan ik geen idee had wat ik er van moest verwachten. Ik deed het open en wegleggen deed ik niet meer, tot het zowat uit was. Maja gaat met de trein naar Tibet (hoe kan het anders met zo’n titel…) en ontmoet, beschrijft en verhaalt haar avonturen. Prachtig vertelt en in de voetsporen van Alexandra David-Néel verwijst ze regelmatig naar andere literaire meesterwerken. Wat een boek, wat een cadeautje voor de komende zomer!!

De trein naar Tibet - Maja Wolny Uitgeverij Monteau

De trein naar Tibet – Maja Wolny Uitgeverij Monteau

Ten tijde van Alexandra David-Néels reizen stopten de internationale treinen uit Berlijn op het hoofdstation in de Warschause Aleje Jerozolimskie, dat nu niet meer bestaat. Ze is hier dus geweest, heeft door de buurt gelopen, heeft de winkeletalages bekeken terwijl ze wachtte op de expres naar Moskou.
Het is een zonnige septemberdag. Ik wacht op het centraal station op de trein naar Moskou.

Lees de recensie >>

Vantastic – Kate Ulman

Als je dit boek doorbladert, moet je het hebben, als je dit boek bekijkt dan moet je ook een caravan hebben, dan wil je niet anders meer dan een oude caravan kopen, deze opknappen en naar het einde van de wereld reizen. Met de horizon als bestemming, een muziekje op de radio, spullen in de kofferbak en rijden maar.

Vantastic - Kate Ulman, uitgeverij Hardie Grant Explore

Vantastic – Kate Ulman, uitgeverij Hardie Grant Explore

De foto’s zijn prachtig, de verhalen bijzonder, en er staan ook veel praktische tips, paklijsten en recepten in dit fijne boekje.

In our family, plans brew over time. The seed of an idea can sit in de background of our lives for months (…). So it’s hard for me to pinpoint the exact moment when we decided to uproot our family of five, squeeze them into a little old van and drag them on a six-month road trip around Australia.

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *