Allereerst wil ik je natuurlijk het allerbeste wensen voor 2024! Op deze eerste dag van het nieuwe jaar kom je wellicht weer een beetje bij van de feestdagen, heb je goede voornemens gemaakt en wil je even rustig aan doen. Perfect om even de tijd te nemen voor deze nieuwe editie van Over Wandelen.

De meeste mensen maken een lijstje voornemens en een van die voornemens is vaak, afvallen en meer bewegen. Nou, als je gaat wandelen verbindt je deze twee zaken perfect. Wandelen en daarmee gewicht kwijt raken. Kan niet beter.

Afgelopen week heb ik ook een paar ambities opgeschreven voor mijn website, blog en de daaraan verbonden nieuwsbrief, Over Wandelen. Dat kun je hier lezen! Mocht je het leuk vinden, deel dan je eigen doelen voor 2024 onder de post! https://meneersimmering.nl/op-stap-naar-2024/

Het goede Roomse leven in Oudenbosch

Je zou het niet verwachten maar in het plaatsje Oudenbosch in Noord-Brabant staat een prachtig mooie basiliek die ook nog eens een (weliswaar kleinere) exacte kopie van de St. Pieter basiliek in Rome is.

Binnenzijde koepel van de basiliek van de heiligen Agatha en Barbara in Oudenbosch

Binnenzijde koepel van de basiliek van de heiligen Agatha en Barbara in Oudenbosch

Een kleine wenteltrap slingert zich omhoog, de treden uitgesleten door de vele voetstappen die hier al eeuwen omhoog en naar beneden gaan. Een euro in een klein bakje en we mogen de deur door naar boven. Niemand die het controleert. God kijkt immers toe of je niet zonder te betalen naar binnen gaat.

Waarom zouden we dat ook laten…

https://meneersimmering.nl/oudenbosch-een-grootse-kleine-plaats-in-brabant/

Wandeltips rondom Eindhoven

Volgens de reismannen kun je rondom Eindhoven prachtige wandelingen maken, en wie ben ik dan om ze tegen te spreken?
De Klotputten, de Stabrechtse heide en de Achelse kluis, allemaal kortere (3,5 km) en langere (24 km) wandelroutes zijn er op hun site te vinden.

Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om prachtige natuur te beleven. Reisman Lars is een geboren en getogen Brabander en hij wandelt met veel plezier door bossen, over de heides en langs de vennen die Brabant te bieden heeft. In deze blog licht hij er een achttal wandelingen uit in de omgeving van zijn woonplaats Eindhoven. Omdat hij aan de zuidkant van de stad woont, richt hij zich op wandelingen ten zuiden van de stad.

https://www.reismannen.nl/2020/04/8-tips-voor-prachtige-wandelingen-in-en-rondom-eindhoven/

Simpelweg Gelukkig naar Santiago

Misschien heb je als goed voornemen ok dit jaar een pelgrimstocht te gaan ondernemen…

Simpelweg gelukkig als pelgrim naar Santiago de Compostela

Simpelweg gelukkig als pelgrim naar Santiago de Compostela

Anne-Marie Kruiper schreef het boek Simpelweg gelukkig als pelgrim naar Santiago de Compostela. Ze neemt je mee op deze eeuwenoude pelgrimsroute en komt vooral zichzelf tegen. Ze weet praktische zaken met mooie verhalen te mixen en is in staat om je op een fijne manier mee te nemen op haar wandeltocht. Zeker de moeite waard als je deze zelf eens wilt gaan maken of er meer over wilt weten!

Een wens

Dit is wat ik wens voor jou voor het nieuwe jaar, voor 2024. Dat je simpelweg gelukkig bent. Geniet van de lieve mensen om je heen. Tevreden bent met jezelf en wat je hebt! Ik wens jou een prachtig jaar!

Bjorn

 
Op Stap met Meneer Simmering
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang een gratis ebook  
Meld je hieronder aan en krijg
‘Op Stap met Meneer Simmering’ gratis in je mailbox!

Ontvang...
* exclusieve verhalen en fotografie...
* Gratis Ebook 5 Wandelroutes in Antwerpen!