Vorige week schreef ik over het boek van Francine Postma. Op dinsdag kreeg ik het boek zelf in mijn brievenbus en weet je, ik ben zo enthousiast over dit mooie boek dat ik er vandaag in mijn inleiding het niet kan laten om het nog een keer te noemen (en daarna stop ik erover hoor…)

Het boek Onderweg leest lekker weg, bevat prachtige foto’s en is ook gewoon fijn om even mee op de bank, of in het zonnetje te gaan zitten en er doorheen te bladeren. Volop genietend van dit boek wil ik je een stukje meegeven om de week weer mee in te kunnen:

“Het gaat niet om de tent weet je. Iedereen kan een tent opzetten en erin gaan liggen. Jij ook. Maar dat maakt je nog geen pelgrim. Ik denk dat je pas een ware pelgrim bent als je je openstelt voor je medemens. Als je eerlijk en bereid bent om naar je eigen fouten te kijken en ze te delen met anderen. (…) Pelgrim zijn is een state of mind”.

Wandelen in Retranchement, Zeeuws Vlaanderen

Alleen voor de naam al vertrek je richting Zeeuws Vlaanderen. Een stukje Nederland waar je je eigenlijk in België waant. Het enige stukje Nederland waar je voor moet betalen om er naar toe te kunnen, maar goed dat is een andere discussie.

Retranchement is een van oorsprong verdedigingsvesting en dat betekent dat naam ook. Er zitten veel kikkers in het gebied en in sommige delen loop je tussen de koeien door. Er is ook een Fort waar je naar toe kunt wandelen. Er zijn trouwens meerdere wandelroutes die worden onderhouden door de stichting het Zeeuwse Landschap.

https://www.hetzeeuwselandschap.nl/natuurgebieden/wallen-van-retranchement

Ook een wandelblog beginnen?

Ik heb zelf al heel wat jaren een blog die langzaamaan geëvolueerd is naar een wandelblog. Waar ik begon met het schrijven over websites bouwen schrijf ik nu met name over wandelen, in combinatie met aan wandelen gerelateerde zaken. Superleuk om te doen en het levert me veel op. Ik leer andere mensen kennen, ik leer schrijven, ik ontdek nieuwe routes en bestemmingen en bij elke uitstap die we maken heb ik wat om over na te denken, gericht foto’s te maken en uit te zoeken waar ik over kan schrijven.

Ik heb een viertal vragen op een rij gezet die te maken hebben met het starten van een wandelblog. Ik behandel het waarom, het hoe, het waarover en nog veel meer. Wie weet sta jij over een tijdje op mijn lijstje om jou te interviewen als bekende wandelblogger!

https://meneersimmering.nl/een-wandelblog-beginnen/

Wandelen langs de industrie van Charleroi

Jochem is een Nederlander die in Brussel woont en hij heeft een blog met de fascinerende naam The Roaming Omen. Wat dat precies betekent legt hij wel uit op zijn website. Ik werd echter in de eerste plaats getriggerd door de prachtige foto die hij plaatste over een wandeling langs industriële archeologie van Charleroi. Een in mijn idee verwaarloosde, lelijke industriestad in Wallonië.

Niets is minder waar als ik het verhaal van Jochem lees. Wat een schoonheid kan deze stad herbergen. De foto’s stralen iets van ‘wauw’ uit waardoor je het verhaal wel moet lezen!

https://theroamingomen.com/blog/charleroi-wandelen-langs-industriele-archeologie/

Instagram Tip van de week

Vroeger zag je ze nog wel eens, van die stickers op auto’s met de tekst:

Wees Wijs met de Waddenzee

Die zie ik niet meer, maar de slogan is nog altijd helemaal waar en de Waddenvereniging zet zich nog steeds overtuigd in voor dit prachtige gebied. Ze hebben een fraai Instagram account met zeer mooie plaatjes van het prachtige waddengebied:

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!