Afgelopen week reed ik over de snelweg naar huis. Zoals je misschien wel weet woon ik in Zeeland en daar komen natuurlijk veel toeristen. Het viel me op dat er zoveel auto’s met caravan reden. En ik las ook het bericht dat campers niet aan te slepen zijn.

Het kampeer seizoen is dus weer losgebarsten en we willen er weer op uit. De komende maanden kunnen we, als het een beetje weer is, op stap gaan in ons eigen land. Vandaar dat ik deze week wil stilstaan bij de geweldige combinatie kamperen en wandelen.

Kamperen en wandelen in Nederland

Wanneer je gaat kamperen dan is het het leukste als je dan een plekje hebt van waaruit je kunt gaan wandelen. Veel campings zijn gelegen aan mooie gebieden met wandelroutes. Je zet je caravan op een mooi plekje en van daaruit ga je de omgeving verkennen.

Het mooiste is natuurlijk als je direct vanaf de camping naar buiten kunt, er op uit kunt. Dat is bijvoorbeeld zo bij de natuur kampeer terreinen van staatsbosbeheer. De zogenaamde logeren bij de boswachter plekken. Vaak geweldige plekken om helemaal tot rust te komen. om er gelijk op uit te gaan, midden in de natuur.

https://www.logerenbijdeboswachter.nl/natuurkampeerterreinen

Wandelen en kamperen in de Ardennen

De Ardennen…. zo mooi, zo anders, zo het buitenland en toch… zo dichtbij! Want het is voor de meesten niet meer dan een uurtje of twee drie rijden en je staat in een van de mooiste gebieden van Europa, met zoveel mogelijkheden om te wandelen, actief te zijn.

SNP reizen heeft een mooi arrangement bedacht, midden in de Ardennen, Durbuy, Bouillon, Dinant, deze plaatsen moet je toch een keer bezocht hebben?

Je plant je dagen met rondwandelingen en andere activiteiten, afwisselend in mooie stadjes en in de ruige natuur. rotsformaties, rivieren… wat wil een mens nog meer? ’s Nachts slaap je in een tent, maar deze is compleet ingericht en van alle gemakken voorzien, kortom de ideale trip!

https://www.snp.nl/reis/belgie/ardennen/glamping

Mijn hart verloren aan Bretagne

Een jaar of vijf geleden ben ik er voor het eerst geweest, Bretagne. Daar ben ik mijn hart aan verloren. De omgeving, de ruige kust, de mensen. Het is een gebied waar toeristen komen, maar wat nog niet platgewalst wordt door massatoerisme.

Wij zaten daar op een van de mooiste campings van Frankrijk, Port l’Epine. Een camping op een schiereiland, aan drie kanten omgeven door water, door de oceaan.

Het mooiste van alles is dat de GR 34, ook wel het douane pad genoemd (in het Frans: Sentiers des Douaniers), achterom de camping langsloopt. Dat douane pad is wellicht een van de mooiste Grande Randonnée’s die ik zelf graag een keer zou willen lopen.

https://meneersimmering.nl/bretagne/

https://www.bretagne-vakantie.com/hier-heb-ik-zin-in/onze-aanraders/8-fantastische-uitzichten-vanaf-de-gr34/

Wandel Boek: Wanderlust Europa

Net verschenen, weer zo’n boek waarin je uren kunt bladeren, waarin je alvast weer plannen kunt maken voor je volgende wandeltocht.

Maar juist het hebben van zo’n boek… je gaat zitten, op zondagmiddag. Je begint vooraan en je wordt vanaf de ene betoverende foto in Schotland meegevoerd met het omslaan van de bladzijde naar een bergwandeling in Zwitserland.

Eerder verscheen Wanderlust. Nu is daar bijgekomen Wanderlust Europa, met de aller- allermooiste wandeltochten van ons continent. Wat een heerlijk boek weer!!

https://www.bol.com/nl/p/wanderlust-europa/

Instagram Tip van de week

wandeldingen van Mascha Looije. Ze heeft een een instagram account voor fotografie. Maar ook een pagina dus met wandeldingen.

Onlangs bracht ze een ebook uit met daarin wandeltips om alleen te gaan wandelen.

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!