Vanmorgen keek ik uit het raam en de wereld was wit! 
Dat is toch wel bijzonder, als er sneeuw valt. De wereld lijkt dan in een andere dimensie te zijn gekomen. Het is stiller, de geluiden verdwijnen in de sneeuw en ’s avonds is de wereld wat lichter. Hoe heerlijk is dat!!
Misschien vind je sneeuw geweldig, misschien vind je het helemaal niks. In deze editie van Over Wandelen hoop ik in ieder geval voor ieder weer wat wils te hebben. Als je naar buiten gaat, wees wel verstandig, kijk eerst uit het raam en pas je op de omstandigheden aan!
In de Facebook groep van Over Wandelen kun je natuurlijk je ervaringen kwijt! 

“a Snowflake is winter’s butterfly”

Wandelroute Veluwezoom, Posbank

In de nabijheid van Arnhem vind je de Posbank. Dit gebied valt op door de hoogteverschillen waardoor je prachtige uitkijkpunten hebt waar je kunt kijken over de heide. Zeker in de winter, als het gesneeuwd heeft is dit een onwaarschijnlijk mooi plaatje! De betreffende route is vijf kilometer, maar voor de echte afstandsliefhebbers zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden!

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-veluwezoom/route/wandelroute-veluwezoom-posbank-bij-arnhem

Boek ‘De Zomer van 1823’ – Jacob van Lennep

Oh ik hou zo van de verhalen van Geert Mak, De Eeuw van mijn vader, Hoe God verdween uit Jorwerd enzovoort. En heel eerlijk, ik wist niet van het bestaan van het boek ‘De zomer van 1823’ wat geschreven is door Jacob van Lennep. Daarin schrijft Geert Mak de inleiding en hij heeft er ook een prachtige serie over gemaakt voor de VPRO.

https://youtu.be/BMveDLf99eA

Vorige week kocht ik dit boek en inmiddels heb ik al een heel stuk gelezen. Hoe anders was het leven toen… in 1823! 

Wandelen in de sneeuw

Misschien kom je wel in de stemming door de sneeuw en verlang je naar meer, naar het echte buitenleven en banjeren door de sneeuw tot je huid er van tintelt, je wangen rood zien en je de kou niet meer voelt omdat je je door en door warm gelopen hebt. In dit artikel een aantal prachtige suggesties om met sneeuwschoenen te gaan wandelen in gebieden die op korte afstand van Nederland liggen en waar je je helemaal kunt uitleven!

https://www.outdoorinfo.nl/sneeuwschoenwandelen-dichtbij-nederland/

Een goed wandelverhaal schrijven

Veel mensen vinden het leuk om een verhaal te schrijven over hun wandeltochten en ervaringen! Dat is zeer zeker de moeite waard. Met en blog kun je deze ervaringen met nog meer mensen delen. Voor mij persoonlijk is dat een van de leukste dingen die ik doe. Schrijven over mijn wandelingen en deze delen met anderen! Hoe je dat aanpakt?

https://meneersimmering.nl/wandelverhaal-schrijven/

Voor als jij ook met een wandelblog wilt beginnen? Hou de nieuwsbrief in de gaten, binnenkort een mooi nieuwtje hierover!!

Tsjechië, Grotten en een ondergronds meer

Een land, wat minder bekend, maar absoluut niet minder mooi als we de blog van Stralend Tsjechië moeten geloven (en de foto’s bewijzen dat het waar is…)

Tsjechië Boheems Paradijs eerste uitkijkpunt

Foto door Sandra van Bijsterveld – Tsjechië Boheems Paradijs eerste uitkijkpunt

Sandra van bijsterveld was in Bohemen waar je kastelen, grotten, meren en rotsen kunt vinden. En ja ik kijk ook naar Wie is de Mol en daarmee raak ik onder de indruk van dit bijzondere en prachtige land!

https://www.stralendtsjechie.nl/boheems-paradijs-tsjechie/

Instagram tip vd week

Op Sjok door Belgie is een Instagram pagina van Natalie en Yves waarin ze hun wandelavonturen delen. Het leuke is dat ze er ook steeds een kaartje bij plaatsen zodat je zelf de betreffende route ook kunt volgen. Daarnaast geven ze duidelijk aan of ze de route met of zonder hun twee kinderen hebben gelopen. Voor ieder wat wils! En de naam, die is natuurlijk geweldig! 

https://www.instagram.com/op_sjok_door_belgie/

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!