Over Wandelen Nieuwsbrief #8 – Hartstocht en afvallen

Wij weten het wel hè, waarom wandelen zo belangrijk is. Dat het goed voor je is, dat het je lijf en leden goed doet, dat het rust geeft en ontspanning. Dat het goed voor je hart is enzovoort. Soms lijkt het alsof er veel mensen zijn die dat niet weten. Die er de tijd niet voor nemen.
De hartstichting promoot wandelen als geen ander! En terecht. In April vindt de Hartstocht plaats. Daarover lees je vandaag in ‘Over Wandelen’ en natuurlijk nog heel veel fijns meer!
In april! Hoe zou het er dan voor staan? Vandaag komt een koude week ten einde. Volgende week is de voorspelling 15 graden…. zou de lente in aantocht zijn??

“No winter lasts forever, no spring skips its return”

Wandelroute Zuid-Limburg

Een van mijn eerste lange wandeltochten die ik gemaakt heb was in Zuid-Limburg. Sindsdien heb ik toch wel een zwak voor dit gebied waar ik eigenlijk niet vaak genoeg heen ga. Het is daar zo anders dan in de rest van Nederland. Zo on-Nederlands heuvelachtig en uitdagend.

Wandelen in Zuid-Limburg

Wandelen in Zuid-Limburg

De vuursteen wandelroute Eijsden Margraten is een uitdagende trip in het zuidelijkste puntje van ons land waarbij je ook even de grens oversteekt (let wel op of dit kan en mag als je deze tocht gaat lopen).
Ruim 23 kilometer door een gebied waar de prehistorie nog springlevend is!

https://www.visitzuidlimburg.nl/te-doen-in-zuid-limburg/routes-in-zuid-limburg/detail/vuursteen-wandelroute-sg7-eijsden-margraten/69539/

Boek ‘Terloops – Je keek te ver’ van Marjoleine de Vos

De serie Terloops van uitgeverij van oorschot brengt prachtige kleine boekjes uit die over wandelen gaan. Zo kocht ik onlangs het exemplaar van Marjoleine de Vos – Je keek te ver. Deze redacteur kunst van NRC schreef een fijn boekje over haar wandeling in Groningen. Wat mij betreft een waar kunstwerkje zoals eigenlijk alle boekjes van deze serie kunstwerkjes zijn, niet alleen door de inhoud, maar ook door de voorkant!

Wandelen en afvallen

Volgens mij ben ik een beetje een gemiddelde man.
Ik ben 1.88 meter, en net een tikkeltje te zwaar…

Je kent dat wel, dat je met kerst net even een ijstaartje te veel eet. Of dat je toch nog een keer wat frietjes op schept.
En ja, ik was daarna steeds gaan lopen, gaan wandelen.
Maar steeds lukte het niet om wat minder te wegen.

Bregje Schipper ontwikkelde een programma wat ik ben gaan volgen: Wandelen en afvallen. Is het mij gelukt? En wat vind ik er van…?

Wil jij dit programma ook gaan volgen? Gebruik dan de volgende kortingscode om maar liefst 25 euro korting te krijgen voor deze training!

OVERWANDELEN21

https://meneersimmering.nl/wandelen-en-afvallen/

Hartstocht

Inmiddels zijn er al ruim 4000 mensen die meedoen met de Hartstocht op 10 april 2021 van de hartstichting. Deze wandeltocht is helemaal coronaproof en gaat dus sowieso door. Je kunt 5, 10, 15, 20 of 30 kilometer lopen. En jij weet vast wel hoe goed wandelen voor een mens is. De hartstichting wil dit dan ook promoten bij zoveel mogelijk mensen. Een prachtig initiatief. Dit weekend zijn er extra prijzen te winnen omdat het valentijn is!!

https://www.hartstocht.nl/april

Laat je het weten aan me als je meedoet? Bijvoorbeeld via Facebook!

Het pad van de goden, Wandelen in Italië

Het is zo mooi, Italië! Dat weten we inmiddels natuurlijk allemaal. De Amalfi kust is onwaarschijnlijk mooi en niet voor niets wordt het wandelpad daar ‘het pad van de goden’ genoemd, of in goed Italiaans, want dan klinkt het toch zoveel mooier: Il Sentiero degli Dei. Dan vertrek je toch meteen?
Op Ciao Tutti staat een heerlijk verslag te lezen van deze wandeltocht met heel prachtige foto’s!

Amalfi kust, pad van de goden

Foto: Paul Janssen | Ciao tutti | https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/campanie/het-pad-van-de-goden/

https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/campanie/het-pad-van-de-goden/

Instagram tip vd week

Karin gaat veel wandelen met haar hond, maar in elk geval gaat altijd haar camera mee en dat vertaalt zich dan weer in prachtige foto’s in de natuur!
Photowalk by Karin is een perfect Instagram account om inspiratie te krijgen om te gaan wandelen en daarbij vooral je fototoestel niet te vergeten. Let ook op de prachtige winterfoto’s van de afgelopen dagen!

https://www.instagram.com/photowalkbykarin/

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *