Parkeren in Antwerpen

Parkeren op de kaai in Antwerpen

Parkeren op de kaai in Antwerpen

Er zijn niet veel steden meer tegenwoordig, waar het nog kan, gratis parkeren op loopafstand van het centrum. In Antwerpen kan dat wel. Overigens is dat gratis parkeren in Antwerpen niet meer voor heel lang. Er zijn plannen om de kaaien op de schop te nemen en aan te passen en het hele parkeerbeleid drastisch aan te pakken, maar nu kan het nog gewoon.

Natuurlijk kun je in Antwerpen ook gewoon een parkeergarage zoeken. Ze zitten er genoeg en tegenwoordig is er ook een goede bewegwijzering naar de verschillende parkeergarages. Er zijn verschillende hele grote parkeergarages waar je voor 2,70 per uur kunt parkeren en voor een kleine 20 euro een hele dag. Denk bijvoorbeeld aan de parkeergarage Grote Markt.

Aan de Schelde parkeren

Ook aan de Schelde kun je trouwens betaald parkeren. Deze overdekte parkeergarage onder een fraai afdak ligt tegenover de Grote Markt in Antwerpen. Even oversteken en je bent er al.

Maar als je niet vies bent van een klein eindje lopen dan raad ik je aan vanaf die parking nog even verder te rijden en dan kom je op een gegeven moment aan je rechterkant een inrit tegen waar je heel veel parkeergelegenheid hebt.

We komen daar al een tijdje en zijn nog nooit zonder een parkeerplekje komen te zitten. Tenzij je op echte hoogtij dagen komt… Soms zul je iets verder moeten lopen, maar de kosten die je bespaart neem ik dan graag op de koop toe.

Waar kun je parkeren in Antwerpen?

Waar kun je parkeren in Antwerpen?

Park & Ride (P&R) en met de tram

Een heel andere, goede optie is het parkeren aan de rand van Antwerpen op een Park & Ride (P&R). Veelal kun je vanaf zo’n P&R de tram of bus nemen naar het centrum van de stad. Je kunt bijvoorbeeld bij de bioscoop aan de rand van de stad parkeren (P&R Metropolis) en daar de tram pakken. Wel even een kaartje kopen bij een automaat voor de tram, want in de tram zelf is dat veel duurder.
Neem vanaf Metropolis tramlijn 6 (Luchtbal – Olympiade) en stap dan uit bij halte Astrid/Diamant.

Kijk voor meer informatie op de website Parkeren in Antwerpen.

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

1 reactie

  1. 4 januari 2021

    […] kunt met de auto naar Antwerpen, en natuurlijk is de trein ook ideaal om in Antwerpen te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *