Vlissingen: Voorjaarsdag in de Winter

16 februari en de temperatuur schiet de hoogte in. Het is maar liefst 15 graden. Het zonnetje schijnt volop. Op het strand van Vlissingen ziet het zwart van de mensen. Logisch natuurlijk met dit heerlijke voorjaarsweer.

Er lopen mensen zonder jas, kinderen steppen in een t-shirt voorbij en bij de ijsjes loopt het storm! Wat een geweldige dag.

De laatste parkeerplaats

Het laatste parkeerplekje net beneden aan de boulevard is nog vrij en wij parkeren daar de auto. We hebben mazzel. Achter ons vormt zich al een rijtje met auto’s die wachten op een vrij plekje. Ik vermoed dat ze nog wel even moeten wachten.

Eerst wandelen we richting het duingebied. Door een klein bos is een paadje waar we niemand tegen komen. Blijkbaar zit iedereen op het strand. Hoe dichter we bij de hoge duinen komen hoe meer mensen er zijn.

De trap op. Je voelt het wel even aan je beenspieren. Wel 50 treden, dat doe je niet zomaar. Boven aangekomen kun je over de Westerschelde heen kijken.

Op het zand lopen mensen, kinderen en vooral veel honden. Nu mag het nog…

De Westerschelde

Ook op het water is het druk. Met schepen welteverstaan. De meest grote containerschepen varen af en aan. Hier lijkt de zondag niet te bestaan. Dit werk gaat 7 dagen per week, 24 uur per dag door.

Schepen door de Westerschelde

Schepen door de Westerschelde

Voor alle dagjesmensen is het echter wel zondag. Een fantastische zondag. Als we besluiten een bakje koffie te gaan drinken, bedenken we ons.

Op de terrassen van de strandtenten is het geweldig druk. Binnen is het net zo. Als je met 5 mensen bent is er geen tafeltje te krijgen.

We lopen even verder, maar daar is de drukte niet minder. Overal mensen die genieten van de zon, het heerlijke weer.

Pier 7 in VLissingen

Dan maar even een blikje cola, voor de kinderen een ijsje. Op een bankje bij Pier 7 maken we dit soldaat. Eigenlijk is het helemaal niet erg dat we geen plekje op het terras konden vinden. Nu hoefden we niet lang te wachten en een ijsje smaakt ons net zo goed, misschien wel beter!

Pier 7 in Vlissingen

Pier 7 in Vlissingen

Als we klaar zijn wandelen we op het gemakje terug naar de auto. Op de parkeerplaats is het nog drukker dan net. Snel maken we een plekje vrij.

We wenken een bestuurder die net aan komt rijden, zijn hele gezin zit in de auto…

Dankbaar kijkt hij ons aan, want hij heeft alvast een plekje om ook naar het strand te kunnen lopen.

Praktisch

Op de Boulevard van Vlissingen zit een aantal leuke strandtenten waar je het hele jaar terecht kunt. Bijvoorbeeld bij BLVD, Pier 7 en Boka Bizarro Beach. Wij kochten een ijsje bij frietzaak Fredsons.

Pier 7 is een nieuw ‘zandpaviljoen’, waar je niet alleen terecht kunt voor koffie, fris of een lunch, maar waar je ook kunt slapen, pal op het strand. Voor 2 personen vanaf 130 euro, voor een familiekamer vanaf 210 euro.

Website van Pier 7

Website van Pier 7

Vlissingen is goed te bereiken met de auto. Op mooie dagen kan het druk zijn op de parkeerplaatsen (vanaf 1 april betaald parkeren op alle dagen). Met de trein is Vlissingen ook prima te bereiken, de boulevard is echter nog wel een flink stuk lopen (ongeveer 40 minuten). In de zomermaanden rijdt er wel een zonnetrein.

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!

 

2 reacties

  1. Villasappho schreef:

    Wat een heerlijke strandpost, het licht op je foto’s is zeer mooi. Ik was met kerst op het strand en heb 20 minuten zitten wachten op een beker warme chocomelk. Doen we ook niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *