Wandelen in Utrecht… en koffie bij de Winkel van Sinkel

‘In de winkel van Sinkel Is alles te koop. Daar kan men krijgen: Mandjes met vijgen, Doosjes pommade, Flesjes orgeade, Hoeden en petten en damescorsetten. Drop om te snoepen en pillen om te …..’

We hebben het wel verdiend, een bakje koffie en een lekkere lunch. Na een wandeling langs de grachten en door de binnenstad van Utrecht strijken we neer in het prachtige pand, direct aan de Oudegracht. Hoge plafonds en prachtig interieur, de lunch zelf maakt het moment compleet. Het is heerlijk om weer terug te zijn in Utrecht.

Utrecht, Nederland - Wandelroute in de stad Utrecht

Utrecht, Nederland – Wandelroute in de stad Utrecht

Ik heb heel wat jaren in deze stad gewoond. Als student. Veel dingen zijn sindsdien anders geworden. Zo rijden er veel minder auto’s door het centrum. Hoog-Catherijne is verbouwd, de bussen zijn langer geworden en de boekwinkel is van plek veranderd, maar verder is alles zoals Utrecht hoor te zijn. De Dom, de bloemenmarkt op het Janskerkhof en natuurlijk de gezellige terrassen en cafeetjes vol met studenten.

De route die ik heb gelopen is niet heel lang, 2,6 kilometer maar wel de moeite waard. Op de site staan nog wel meer routes en dus kun je er gemakkelijk een andere route aan koppelen. De route start onder de domtoren. Het bijzondere van deze toren is dat je er gewoon onderdoor kunt fietsen (of lopen) en dat deze niet aan een kerkgebouw vast zit.

De Oudegracht in Utrecht

Vervolgens loop je over de Oudegracht waar je op de juiste momenten (zeker ’s ochtends) de vuilnisboot en het laden en lossen van eten en drank in vol bedrijf kunt zien. Als je wilt kun je er ook suppen, kanoën en waterfietsen. Genoeg dus om je daar al een middag te vermaken na je wandeling.

Utrecht langs de singel

Utrecht langs de singel

Na wat zwerven door de fijne binnenstad straatjes. Onderweg kun je overal en nergens neerzakken op een terras om een koffie te drinken of een wijntje te nemen. De studenten blijven zoals altijd zorgen voor levendigheid op straat. Het enige waar je voor moet uitkijken is dat ze niet door rood rijden, net als het voetgangerslicht op groen staat.

De bloemenmarkt op het Janskerkhof is altijd weer een hoogtepunt in Utrecht. Niet dat je er perse iets moet kopen, maar vooral het fijne Franse, Parijse sfeertje wat er hangt doet je hunkeren naar de zomer.

Wandelroutes en meer in Utrecht

De route kun je vinden op https://www.routesinutrecht.nl/routes/3833169755/wandelroute-grachten-en-werven

Wandelroute Utrecht – 2,6 kilometer

 
Gratis ebook Fotografie!
 
Achter de Lens - In gesprek met inspirerende fotografen  
In gesprek met zes inspirerende topfotografen. Leer van hun kijk op fotografie...
 
‘Achter de lens’
6 fotografen vertellen hun verhaal
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren fotografen...
* Gratis winkans op mooie fotoboeken!
* Elke twee weken de mooiste fotografie en tips in je mail!

 

1 reactie

  1. 1 mei 2022

    […] Wandelen in Utrecht… en koffie bij de Winkel van Sinkel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *