Halte gevraagd… een rood lampje springt aan in tram nummer 7001. Over de Londenstraat rijdt tram lijn 70 in een rustig gangetje in de richting van het MAS. De tram heeft een eigen bedding en de rails van de tram lopen over de Londenbrug, gescheiden van het drukke verkeer richting Rijnkaai.

Lijn 70 is weliswaar de nieuwste tramlijn, de tram waar we in zitten is de oudste tram die door ‘de lijn’ nog dagelijks bereden wordt. Voor de liefhebber een must om deze tram eens gereden te hebben.

Antwerpen tram: halte gevraagd tram 7001

halte gevraagd tram 7001

We hebben digitaal een kaartje voor de rit op onze telefoon staan. Het heden en het verleden lopen hier naadloos door elkaar heen. Oud en nieuw. Een oude tram, een nieuwe tramlijn.

Een oude knop om halte te vragen: ‘voor halte eenmaal bellen’ staat er op. Een trambestuurder met splinternieuwe draadloze oortjes om de laatste muziek te luisteren.

Piepend en krakend maakt de tram een scherpe bocht en we komen aan op het eindpunt. Gemakkelijk genoeg kunnen we zo overstappen op een andere tram. Het MAS staat in volle glorie voor onze neus. We laten de Nassaubrug even voor wat het is en vervolgen in lijn 7 de tocht.

Tramlijn 70 – Antwerpen Luchtbal – Eilandje v.v.

Deze kant van Antwerpen is nu zo gemakkelijk te bereiken! Vanaf P+R Luchtbal, aan de rand van de stad, vlakbij de snelweg zijn we vanmorgen vertrokken. In een 20 minuten sta je nu in het centrum. Bij het MAS, of, een paar minuten verder, op de Meir, de winkelader van Antwerpen.

Wij stappen uit op de Meirbrug. Niet om de winkelstraat in te lopen, maar om heerlijk op het gemak richting de Groenplaats te lopen. Via de Handschoenmarkt en de Blauwmoezelstraat komen we aan bij ’t Elfde gebod.

Later die dag nemen we de zelfde route terug. Weer tram 7001? Nee, maar dat kan ons niet deren. Die prachtige oude trams, met een koplamp. Och, mijn dag kan niet meer stuk!

Antwerpen Tramlijn 70, halte eenmaal bellen

Halte gevraagd op tram 70

Praktisch

In Antwerpen wordt flink gewerkt aan het tram netwerk. Eind vorig jaar is tramlijn 70 gereed gekomen. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan een deel richting het nieuwe havenhuis. Waarschijnlijk wordt het tramnet daarna deels opnieuw genummerd en zal lijn 70 vervallen.

Een kaartje koop je tegenwoordig simpel via de app van ‘de lijn’, de vervoersmaatschappij van Vlaanderen en Antwerpen. Betalen doe je met een credit card. Je kunt meerdere kaartjes kopen, ook is een dagkaart mogelijk.
Meer info op delijn.be

 
Ontdek Antwerpen
Download dit gratis eboek met leuke insider tips voor je bezoek aan Antwerpen!

Ja, Graag opsturen!