De Koga World Traveller, fiets van het jaar 2024

De Koga World Traveller, fiets van het jaar 2024

Toen ik 18 jaar was en klaar was met de HAVO, ben ik met mijn pa naar de Middellandse Zee gefietst. In die tijd was het houden van een fietsvakantie zeker nog niet zo wijdverspreid als nu. We gingen vanaf thuis met een volgeladen fiets op pad. Ik had een heuse randonneur gekocht en mijn vader, geen idee waar hij op reed.

De eerste etappe voerde naar Maastricht en daar begon de fietsroute naar La Méditerrannée.

Dit verhaal is het begin van mijn nieuwe fietsavonturen:

https://meneersimmering.nl/fietsavonturen-ontdek-mijn-nieuwe-blogwereld-op-twee-wielen/

”Fietsen is de Ultieme vrijheid!”

Maaike Arts is een paar weken geleden begonnen aan de uitdaging van haar leven voor dit moment… Ze is vertrokken op de fiets naar Singapore. Reden genoeg om haar te bevragen naar haar drijfveren, om te beginnen, waarom Singapore?

Kamperen tijdens de fietsvakantie

Kamperen tijdens de fietsvakantie

“Een paar jaar geleden heb ik het boek ‘One year on a bike’ van Martijn Doolaard gelezen. Ik was meteen verkocht!

De ultieme vrijheid ervaren en tegelijkertijd een fysieke en mentale challenge aangaan. Ook het concept van slow travel spreekt mij heel erg aan. Op plekken komen waar je anders nooit komt, dorpen en steden echt ervaren en een cultuur nog veel beter proeven dan bij ‘gewone’ reizen.”

https://meneersimmering.nl/maaike-arts-fietsen-is-de-ultieme-vrijheid/

Boek: Zo ga je op Fietsvakantie

Een fietsvakantie is een van de leukste vormen van vakantie vieren: ontspannen, gezond, goedkoop en super duurzaam. Op de fiets vervuil je niets en trekt de wereld met 20 km/h rustig aan je voorbij.

Willem Poortvliet, een ervaren fietsvakantieganger schreef het boek: Zo ga je op Fietsvakantie. In dit boek lees je alles om goed voorbereid op vakantie te gaan met de fiets. Naast heel veel praktische informatie, waardoor je enorm veel zin krijgt om op avontuur te gaan, lees je ook over ontmoetingen met allerlei andere fietsers. Echt een aanrader dit boek!

https://zogajeopfietsvakantie.nl/

Fotografie: Magische wereld voor het vertellen van verhalen

Zoals je weet hou ik naast reizen van fotografie en eigenlijk is dat de ultieme combinatie. Het vastleggen van je reizen en verhalen in beelden. Silvie Bonne vertelde mij over haar passie voor het vastleggen van visuele verhalen:

Berlin (c) Silvie Bonne - 1

Berlin (c) Silvie Bonne – 1

“Het rode licht zorgde voor een magische wereld, waarin een wit blad langzaam omgetoverd werd in een foto. Als ik daar aan terugdenk, dan voel ik de spanning en verwondering nog steeds.”

https://meneersimmering.nl/silvie-bonne-de-magische-wereld-van-fotografie/


Fiets Roadtrip door Vlaanderen

Deze zomer ga ik zelf een week fietsen door Vlaanderen. Ik maak dan gebruik van de Icoon fietsroutes. Bas van Oort ontdekte dat je prima een week (of langer) door Vlaanderen kunt fietsen zonder dat het er een moment gaat vervelen. Let op, je moet je gratis registreren om dit verhaal te lezen, maar meer dan de moeite van het lezen waard!!

Bas van Oort trekt  door Vlaanderen met de fiets

Bas van Oort trekt door Vlaanderen met de fiets

https://www.standaard.be/cnt/dmf20230804_96876280

Tenslotte

Dit was weer wat ik te vertellen had voor deze week. Over twee weken hoop ik weer een fijne gevulde editie van ‘Op Stap met Meneer Simmering’ te hebben. Hopelijk lees je mee en ga je zelf ook enthousiast op avontuur, al dan niet met je fotocamera (of smartphone).

 
Ontdek Antwerpen in 5 wandelingen!
 
meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis 5 wandelroutes in Antwerpen  
Meld je hieronder aan
en ontvang...
 
‘Op Stap met Meneer Simmering’
 
+ 5 wandelroutes door Antwerpen
 
...gratis in je mailbox!

Speciaal voor de lezers...
 
* Exclusieve interviews met ervaren reizigers...
* Gratis 5 wandelroutes door het prachtige Antwerpen!
* Elke twee weken de mooiste reisverhalen in je mail!