Alles is toch al geschreven? Het zoveelste lijstje, top 10 van… de 5 mooiste, de 17 beste… bla bla. En als ik ga zoeken online dan is er overal al over geschreven en weet iedereen de antwoorden op alles. Wanneer je het antwoord niet weet dan zoek je het op. Hoe kan ik dan toch weer inspiratie krijgen om te schrijven?

Mijn dochter houdt van kleurboeken. In iedere winkel waar ze komt ziet ze er wel een liggen. Wanneer ze dan zo’n kleurboek doorbladert zie ik haar weer inspiratie krijgen en daarom wil ze dat kleurboek steeds weer kopen.

kleurboek, zoek je eigen stijl

Kleurboek van mijn dochter

Inspiratie

Hieraan moest ik denken als het om inspiratie gaat. Als het gaat om het steeds weer vertellen van een verhaal wat volgens jezelf misschien al honderd keer is verteld.

Mensen die op zoek zijn naar een onderwerp willen daar steeds weer over lezen. Het maakt ze niet uit dat ze ergens al een verhaal hebben gelezen wat misschien op de jouwe lijkt, als het ze maar weer raakt. Net als mijn dochter niet uitgekeken raakt op kleurboeken blijft iemand die van zeilen houdt graag lezen over zeilboten.

Iedereen zijn eigen stijl

Het leuke is dat ieder kleurboek wat mijn dochter koopt, weer een eigen thema, een eigen stijl heeft. Elk kleurboek is toch weer anders. En dat moet ook zo zijn bij het verhaal wat jij vertelt op je blog. Wanneer jij je eigen verhaal, je eigen thema aan je verhaal geeft wordt het uniek.

Niemand kan het verhaal vertellen wat ik vertel over mijn dochter. Dat maakt mij uniek. Ik heb een andere ervaring met blogs schrijven dan iemand die er net mee begonnen is. Volgens mij moet je daar je inspiratie ook in gaan zoeken, in het unieke kleurboek wat alleen jij kunt maken, in het unieke verhaal wat alleen jij kunt schrijven.

Blijf jezelf

We moeten dus afstappen van het idee dat we ongeveer hetzelfde moeten doen als al die andere bloggers. De opzet van een blog blijft wel hetzelfde, maar de invulling wordt jouw eigen verhaal met je eigen stem, op je eigen manier. Wanneer mijn dochter een kleurplaat inkleurt zal er een heel ander resultaat komen dan wanneer ik deze inkleur (als ik het geduld daar al voor heb…).

Iedereen heeft dus zijn eigen stijl. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Laat dat dan de basis zijn voor jouw weblog, voor jouw website. Volgens mij heb je dan inspiratie genoeg!

Als je dit een interessant artikel vond…

heb je vast ook interesse in mijn NIEUWSBRIEF!
Iedere week weer een nieuw ARTIKEL!